jump to navigation

De stand van zaken – september 2006 oktober 11, 2006

Posted by Gertjan in Forensisch Informatie Systeem.
trackback

Inleiding
Bij het volgen van de huidige ontwikkelingen tekenen zich twee trends af. Steeds meer hiaten in de vergaring van informatie ten behoeve van het FIS worden zichtbaar en enkele ervan worden zelfs ingevuld. Daarnaast wordt in een informele tegenbeweging een variant op het FIS ontwikkeld. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de in een eerder stadium geformuleerde eisen en wensen ten aanzien van de privacybescherming en forensische bruikbaarheid van de vergaarde gegevens.

Hiaten in FIS
Bij forensisch onderzoek is veel af te lezen uit het geheugen van een (al of niet) gecompromitteerde computer. Vooral bij servers is dit het geval, omdat die minder vaak worden herstart dan bij een personal computer of werkstation het geval is. FIS voorziet vooralsnog niet in de mogelijkheid om op regelmatige basis een memorydump van het servergeheugen te maken en dit op forensisch betrouwbare wijze weg te schrijven.

Nieuwe onderdelen van FIS
In de laatste weken is duidelijk geworden dat voorzichtig moet worden omgegaan met oude hardware. De kennis van deze systemen in relatie tot het toegankelijk houden van gegevens moet op peil worden gehouden. Tevens moet worden nagedacht over de wijze waarop informatie op oude datadragers benaderbaar blijft.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: