jump to navigation

Voor u gelezen augustus 17, 2006

Posted by Gertjan in Achtergrond.
trackback

Voor u gelezen: een artikel op Internet waarin de Regulation of Investigatory Powers Act (RIPA), in Engeland, de verplichting aan burgers wil opleggen hun encryptiesleutel aan de politie te overhandigen bij onderzoek.

Los van het feit dat hier iets botst met de vrijheid van het hebben van een eigen mening, het schenden van de privacy en het feit dat je (in Nederland) niet hoeft mee te werken aan je eigen veroordeling, kan dit ook voor bedrijven beschadigend werken. Uit het artikel blijkt niet duidelijk of het hier natuurlijke personen of ook rechtspersonen betreft. Een TTP zou bijvoorbeeld geen TTP meer willen/kunnen zijn als hij bij de eerste de beste aanvraag alle in escrow gegeven sleutels moet overhandigen. Dit werkt behoorlijk in het nadeel van de vertrouwenspersonen.

Deze redenatie doortrekkend, kan dit gevolgen hebben voor de invoering van een Distributed FIS (DFIS). Ook ben ik benieuwd naar de potentiële gevolgen die dit heeft voor Nederlandse bedrijven die ook in Engeland werkzaam zijn.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: