jump to navigation

Jurisprudentie over de bepalingen van 126n en 126u SV juni 20, 2006

Posted by Coen in Juridisch.
trackback

De Hoge Raad heeft zich in zijn uitspraak van 7 september 2004 (HR september 2004, NJ 2004, 609) al nader uitgelaten wat er onder verkeersgegevens als bedoeld in de artikelen 126n respectievelijk 126u Sv moet worden verstaan. De Hoge Raad stelt in zijn arrest dat inlichtingen omtrent de wijze van totstandkoming en afwikkeling van het telecommunicatieverkeer, zoals de bij het verkeer betrokken aansluitnummers, de gebruikte apparatuur, het tijdstip van de aanvang en de duur van het verkeer en de vraag of daadwerkelijke communicatie heeft plaatsgevonden als verkeersgegevens kunnen worden aangemerkt.

Hieronder vallen de gegevens betreffende de locatie van een gebruiker van een telecommunicatiemiddel, indien en voor zover deze het middel daadwerkelijk gebruikt en aan het telecommunicatieverkeer deelneemt. Niet als verkeersgegevens kunnen worden aangemerkt gegevens die betrekking hebben op de inhoud van het telecommunicatieverkeer. Daarmee wordt door de Hoge Raad invulling gegeven aan de definitie die de Telecommunicatiewet geeft.

Advertenties

Reacties»

1. Alf - juni 20, 2006

Mara hier is sprake van het verzamelen van gegevens door opsporingsdiensten. Zijn deze uitspraken (en regels) van invloed op het in eigen beheer verzamelen van dit soort gegevens?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: