jump to navigation

Gefileerde FIS juni 18, 2006

Posted by Gertjan in Forensisch Informatie Systeem.
trackback

Informatiebronnen

Het beoogde doel (alle relevante sporen uit een informatiesysteem halen) kan bijvoorbeeld bereikt worden door met FIS de raw data te verzamelen, uit de standaard systeemlogging die zonder extra procedures kan worden gewonnen, aangevuld met logginggegevens waarvoor juridische waarborgen moeten worden afgegeven (denk aan Wbp, OR, etc.) en de relevante logginggegevens uit andere informatiesystemen (toegangscontrolesysteem, bewegende beelden, telefoongespreksgegevens, mobiele telefoniegegevens, blackberry's, pda's, etc.).

Blue-view

Deze ongestructureerde geordende hoeveelheid data kan dan door FIS automatisch worden omgezet in een voor de politie bruikbaar dataformat, zoals het politie-informatiesysteem “Blue-view”. Hiermee hebben de betrokken opsporingsinstanties de beschikking over een grote hoeveelheid gegevens die met datamining technieken kunnen worden onderzocht, teneinde een antwoord op de onderzoeksvraag te kunnen geven.

Advertenties

Reacties»

1. Wilbert - juni 19, 2006

Dus een raw FIS die data verzameld en dan die data omzet in een standaard formaat (een soort vette FIS ;-), die dan aan de politie geleverd wort om bewijs uit te vergaren?

2. Gertjan - juni 20, 2006

Alleen de graten eruit en wat parmaham eromheen – de politie krijgt sushi.

3. Ralph - juni 24, 2006

Blueview zit iets anders in elkaar en maakt gebruik van de gegenereerde inhoud van de drie verschillende basispolitiesystemen. Zij voegt daaraan niets toe, haalt er ook niets vanaf.
De politie zal niet akkoord gaan met Sushi. Zij wil de complete vis, inclusief graat en ingewanden. Zij wil wel graag weten hoe Sushi is bereid. Van complete vis tot Sushi dus: “The chain of evidence…”

4. Gertjan - juni 25, 2006

@Ralph:
Je hebt gelijk, ik ging te kort door de bocht. Bij mijn opmerkingen over Blue-view had ik aan moeten geven dat het om de techniek erachter gaat, het datawarehouse en de datamining technieken. Waarbij ik Blue-view als voorbeeld had moeten aangeven.

5. Gertjan - juni 25, 2006

Sushi: System Under Sofware Heuristic Investigation


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: