jump to navigation

opdracht-scope mei 29, 2006

Posted by Martin in Forensisch Informatie Systeem.
trackback

Toevoeging opdracht:
wat voor forensische omgeving zou er moeten zijn om het opsporen van bewijs mogelijk te maken, rekening houdend met het recht. Welke toolbox zou je hierbij kunnen helpen.

Toetsing:
1. forensisch principes -hfstk 4;
2. beleidsformulering;
3. opdeling 3 colleges (digitale recherche, hacking/penetratie, toetsing/selectie).

Ik stel voor een eisen/wensenpakket op te stellen voor forensiche toolbox in een kritische omgeving. Hierbij kun je denken aan een bank of jusitie. Verder dient er een keuze gemaakt te worden of er een toolbox voor een applicatie, database/middleware of operating system ontworpen dient te worden. Gezien mijn achtergrond gaat mij voorkeur uit voor een platform. Gaarne reactie.

Keuzes:
1. welke onderwerp (zie boven);
2. welke IT object vb. email of databases;
3.samenspel techniek/organisatie/wetgeving.

Advertenties

Reacties»

1. Gertjan - mei 30, 2006

Hi Martin,

Je hebt een interessante aanvulling gedaan, waarover ik het volgende wil opmerken. Voordat je een FIS voor een specifieke omgeving maakt, is het naar mijn mening handig om de generieke eisen te formuleren. Immers, ook een MKB van 100 man heeft zijn continuïteitseisen, zijn vertrouwelijke (productiegegevens) en zijn Wbp gegevens. Voor een kritische omgeving (bank, defensie, justitie) geldt op een grotere schaal hetzelfde, waarbij de continuïteitseisen en de eisen voor de exclusiviteit wat zijn aangescherpt, aangevuld met enkele bedrijfsspecifieke eisen.

Wellicht is het praktisch het ontwikkelpad enigzins te beschrijven, nu het doel (een eisen/wensenpakket voor een FIS in een kritische omgeving) is geformuleerd.

Greetz, Gertjan 8)

2. Coen, Gertjan & Martin’s Weblog » Samenvatting na 2 weken - juni 5, 2006

[…] Martin heeft aangegeven een verdere verdieping te willen van het FIS voor een kritische omgeving, zoals een financiële of juridische instelling(https://coengertjanmartin.wordpress.com/2006/05/29/opdracht-scope/). Mijn voorkeur gaat er naar uit eerst de basis op orde te hebben en dan aanvullende eisen te stellen, ofwel het FIS een fine-tuning te geven, waardoor het ook voor een kritische omgeving geschikt is. Mogelijk is het FIS in eerste instantie alleen geschikt voor een kritische omgeving, omdat daar de infrastructurele eisen veel hoger liggen dan bijvoorbeeld in een educatieve of MKB omgeving. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: