jump to navigation

Informatiebronnen mei 29, 2006

Posted by Gertjan in Forensisch Informatie Systeem.
trackback

Om een beetje een beeld op meta-niveau te krijgen van de soorten informatiebronnen, waar het FIS uit zou kunnen putten, heb ik een schets gemaakt. Het idee is overgenomen met dank aan Ralph (http://evonneralph.wordpress.com/2006/05/26/een-eerste-brainstorm/), de uitwerking is van mij. (Klik met rechts op de afbeelding en kies "Afbeelding weergeven" om de tekening in een nieuw venster of tabblad op ware grootte te bekijken).

FIS-3


In de bovenstaande schets verbeeldt de gesloten kist het informatiesysteem waarin forensisch waardevolle informatie te vinden is. De ballonnen aan de buitenzijde zijn een representatie van de soort gegevens die beschikbaar zijn. De kist wordt gesloten gehouden door een klem, waarbij de Wbp een zwaarwegende factor is. Ook productie en beheer spelen hierbij een rol. De koffer (analoog aan de kist) bevat aanvullende, mogelijk forensisch interessante, gegevens vanuit het toegangscontrole systeem. De andere blokken zijn externe informatiebronnen, zoals de ISP gegevens, uitgelezen mobiele telefoons (zakelijk of privé), bewakingscamera's uit de openbare ruimte, etc.

Advertenties

Reacties»

1. Coen, Gertjan & Martin’s Weblog » Het ontwerp van het FIS - juni 8, 2006

[…] Naar mijn mening gaat het FIS bestaan uit drie delen: de reeds bestaande logging van in gebruik zijnde bedrijfskritische informatiesystemen, een set aanvullende eisen (mag ook een checklist zijn) voor loginformatie uit deze informatiesystemen, en een set procedures om op een forensisch juiste wijze gegevens te onttrekken aan satellietsystemen (zie ook het artikel over informatiebronnen: https://coengertjanmartin.wordpress.com/2006/05/29/informatiebronnen/) die wel relevant zijn. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: